Recepty

Recepty > polévky > polévka z hlívy ústřičné s těstovinami

Polévka z hlívy ústřičné s těstovinami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg hlívy ústřičné, 2 litry houbového vývaru, 200 g těstovin, 1 cibule, 1 mrkev, 1 rajský protlak, 3 lžíce oleje, zelená petrželka, celý kuličkový pepř, sůl

Recept na přípravu:

Hlívu ústřičnou očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Olej rozpálíme, krátce zesklovatíme cibulku, přidáme hlívu, osmažíme, přidáme rajský protlak, mrkev, zamícháme vlijeme vývar a na malém plameni a pod pokličkou vaříme přibližně dvacet minut. Mezi tím si ve vedlejším hrnci uvaříme těstoviny. Polévku z hlívy ústřičné ochutíme solí a čerstvě nadrceným pepřem, přidáme na drobno nasekanou zelenou petrželku, vložíme uvařené těstoviny a ihned podáváme.

Další recepty:
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Recepty
Motto

Polévka z hlívy ústřičné s těstovinami má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.