Recepty

Recepty > polévky > polévka z holuba s nudlemi

Polévka z holuba s nudlemi

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 holub, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 2 zrnka pepře, 1 kulička nového koření, kousek libečku (nebo celerové natě), sůl, masox, 1 a 3/4 l vody, pažitka
Nudle: 1 malé vejce, 60 g polohrubé mouky, 1 dl mléka, olej, sůl

Recept na přípravu:

Holuba očistěte, zalijte osolenou vodou, přidejte libeček, pepř, nové koření, cibuli a vařte pod pokličkou, až maso změkne. Ke konci varu přidejte kořenovou zeleninu. Měkkého holuba vyjměte, maso oberte z kostí, nadrobno pokrájejte, vraťte zpět do polévky a nechejte ji přejít varem. Dochuťte ji masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou. Nudle podejte na talířku zvlášť.
Nudle si připravíme takto: vejce rozšlehejte s moukou, mlékem a solí v řídké těstíčko, po 10 minutách z něj upečte na pánvičce 2 palačinky, nakrájejte je na nudličky široké asi 1 cm, osmažte je dochřupava na oleji a nechejte odkapat.

Další recepty:
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Srbská čorba srbského rolníka.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Kuřecí polévka se žampiony - očištěné kuře vložíme do vlažné vody.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Drůbeží vývar s rýží

Recepty
Motto

Polévka z holuba s nudlemi má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.