Recepty > polévky > polévka z housek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 žemle, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžička másla, 1 vejce, 1 šálek mléka, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Do hrnce nalámeme žemle, které zalijeme litrem a půl vody. Vaříme asi 30 minut, poté přidáme kořenovou zeleninu a pokračujeme ve vaření, pokud zelenina nezměkne. Poté přecedíme a prolisujeme nebo rozmixujeme, aby vnikl hustý krém. Do hotové žemlové polévky přidáme čerstvé máslo, osolíme a nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a přidáme pokrájenou petrželovou nať.
Další recepty:
Kuřecí stehna s provensálským kořením dopékáme 20 minut.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Italská zeleninová polévka minestrone s parmezánem.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou na talíři posypeme parmezánem.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept polévka z housek.