Recepty

Recepty > houby > polévka z hub - májovky

Polévka z hub - májovky

Suroviny potřebné pro přípravu:

300g májovek, 1 mrkev, jarní cibulka (i s natí), máslo, 1 l kuřecího vývaru, hladká mouka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Z másla a hladké mouky vytvoříme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené májovky, mrkev a cibulku. Polévku občas promícháme a vaříme zhruba 15-20 minut, tak aby byly houby a zelenina měkké. Na závěr ochutíme pepřem a solí.
Podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Zapečené houby podáváme s vařeným bramborem.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Hříbky na smetaně podusíme.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Bedly na víně a slanině.
Houbová smaženice je vhodná s chlebem.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Drůbeží játra na smetaně do nichž vmícháme hrášek.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Recept na houby na smetaně s knedlíkem

Recepty
Motto

Polévka z hub - májovky zvou ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.