Recepty > polévky > polévka z jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
60 g cibule, česnek, olej, 60 g hladké mouky, 1,5 litru vývaru nebo vody, 130 g polévkové zeleniny (mrkev, petržel, celer) nakrájené na plátky, bobkový list, 5 kuliček nového koření, sladká paprika, tymián, 1 konzerva rajského protlaku, 200 g jater (hovězích, telecích nebo vepřových), sůl, pepř, 1 vaječný žloutek, 1/8 l mléka
Postup přípravy:
30 g nadrobno nakrájené cibuli vsypeme na rozpálený olej a osmahneme, přisypeme hladkou mouku, kterou opražíme dozlatova, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme 30 g polévkové zeleniny, bobkový list, nové koření, papriku a tymián, rajský protlak a za stálého míchání přivedeme do varu. Povaříme asi 20 minut.
Mezitím v jiném hrnci rozpálíme olej, přidáme zbytek cibule a zbytek polévkové zeleniny a vše trochu osmahneme. Přidáme na plátky nakrájená játra a 5 minut dusíme. Poté směs s játry přidáme k zahuštěné polévce, krátce povaříme, je-li třeba přidáme sůl, pepř a vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce.
Další recepty:
frankfurtská polévka, sýrová polévka, francouzská pórková polévka, ruský boršč, žampionová polévka, babiččina bramboračka, brokolicová krémová polévka, kvasnicová polévka s krupicí, dršťková polévka, sýrová roláda, květáková polévka, žampionový krém, česnečka, slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.