Recepty > polévky > polévka z kapra
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hlavy z kapra, jikry, mlíčí, cibule, 1 petržel, 2 mrkve, 1/2 celeru, sůl, 4 kuličky nového koření, na špičku nože muškátového květu
Recept na přípravu:
Očistěné hlavy z kapra vložíme do hrnce, přidáme veškerou zeleninu ( vcelku ), sůl, nové koření a asi 2-2,5l vody. Celé vaříme v tlakovém hrnci asi 45min. Takto připravený vývar přecedíme, z uvařených hlav obereme maso, které přidáme do přecezeného vývaru, který uvedeme znovu do varu. Přidáme muškátový květ.
Další recepty:
Rychlá polévka s nudlemi je rychle hotova.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou smažíme na rozpáleném oleji.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka z bílého zelí kysaného.
Zelňačka s uzeným masem nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Kapr v alobalu na grilu
Polévka z kapra přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.