Recepty > polévky > polévka z kedlubnu
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kedlubny, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 kostky masoxu, petrželka na ozdobu
Recept na přípravu:
Kedlubny nakrájíme na nudličky, v hrnci rozehřejeme máslo a nakrájené kedlubny podusíme. Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme, aby se utvořila jíška a zalijeme studenou vodou. Přidáme masox a vše vaříme asi 15-20 minut, až kedlubny změknou. Nakonec polévku z kedlubnu rozmixujeme, ozdobíme petrželkou a podáváme s opečeným chlebem.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Drůbeží paštika s brusinkami přelitá želatinou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Jihočeská zelnice okyselená octem.
Kedlubnové zelí s hovězím masem
Polévka z kedlubnu přináší na české talíře svoji chuť.