Recepty > polévky > polévka z kostí
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřové kosti, 2 mrkve, 2 petržele, kousek pórku, 1 cibule, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, sůl, 1 vejce, 5 lžiček krupice, polévkové koření, petrželová nať
Recept na přípravu:
Kosti zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření, oloupanou cibuli a v tlakovém hrnci vaříme 1-1,5 hodiny (podle velikosti kostí). Vývar přecedíme, vložíme do něj pokrájenou zeleninu a vaříme asi pět minut. V hrnku smícháme vejce s krupicí, dolijeme vodou, dobře rozmícháme, vlijeme do vařící polévky a ještě asi pět minut povaříme. Podle chuti dosolíme případně přidáme polévkové koření. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Kukuřičná polévka
Polévka z kostí přináší na talíře svoji chuť.