Recepty

Recepty > polévky > polévka z králíka

Polévka z králíka

Suroviny potřebné pro přípravu:

hrudní koš a hlava z králíka, 1 mrkev, 1 petržel, kousek cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, 1 kostka masoxu, sůl, 1-2 lžíce oleje, pažitka nebo zelená petrželka, celestýnské nudle

Recept na přípravu:

Oprané části králíka zalijeme 1-1,5 litrem vody, osolíme, přidáme koření, cibuli a česnek. Uvaříme do změknutí masa. Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme na kousky pokrájenou mrkev a petržel, dokud mrkev nepustí barvu. Osmaženou zeleninu zalijeme přecezeným vývarem, přidáme masox a povaříme asi 5 minut. Při podávání na talíři doplníme posekanou pažitkou a nudličkami.

Další recepty:
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Krupicová polévka s vajíčkem a sekanou petrželovou natí.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Krémová česnečka z mléka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina kroupová česnečka s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Celerová polévka s vločkami

Recepty
Motto

Polévka z králíka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.