Recepty

Recepty > polévky > polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

hlava, nožky a žebra z králíka, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, 1 dl mléka, 1 žloutek z čerstvého vejce, 1,4 litru vody, pažitka, sůl, masox, žemlové knedlíčky

Recept na přípravu:

Staženou králičí hlavu očistěte, vyloupněte oči a uši včetně zvukovodů a usekněte nos. Ostatní části omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte kuličky pepře a nového koření a pod pokličkou uvařte doměkka. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu. Měkké maso vyjměte, oberte z kostí a drobně pokrájejte, vývar proceďte a zavařte do něj žemlové knedlíčky. Pak přidejte maso, mrkev pokrájenou na kostičky a opět polévku přiveďte k varu. Přidejte mléko, v němž jste rozkvedlali žloutek a přihřejte, avšak nevařte. Nakonec polévku dochuťte masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Srbská čorba srbského rolníka.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Svíčková z králíka halali kterou zahustíme smetanou smíchanou s polohrubou moukou
Kuřecí polévka se žampiony - očištěné kuře vložíme do vlažné vody.
Drůbeží vývar s rýží

Recepty
Motto

Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.