Recepty

Recepty > polévky > polévka z krevet

Polévka z krevet

Suroviny potřebné pro přípravu:

120g konzervovaných krevet, 50g másla, 50g hladké mouky, 6 lžic kečupu, 1 litr vody, 1dl mléka, mletý pepř, sůl, 5cl smetany ke šlehání, petrželka, masox

Recept na přípravu:

Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, zřeďte ji vodou, rozšlehejte a 20 minut povařte. Polévku přeceďte, přidejte mléko, kečup, pepř, sůl, masox a krátce povařte. Nakonec vmíchejte krevety, povařte ještě 10 minut a při podávání v šálcích nebo na talířku polévku ozdobte ušlehanou šlehačkou a jemně rozsekanou petrželkou.

Další recepty:
Pikantní česnečka s chlebem.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Tagliatelle s lososem a jikrami z něj.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Hříbková omáčka recept

Recepty
Motto

Polévka z krevet má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.