Recepty > polévky > polévka z krup a zelí
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v recepru.
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmažíme jednu nakrájenou cibuli a když je téměř osmažená, přidáme nakrájenou uzeninu nebo kousek uzeného masa. Můžeme použít i trochu uzeného vývaru, chvíli necháme dusit, poté přidáme zelí bez nálevu, proprané kroupy, sladkou gulášovou papriku. Zalijeme a okořeníme vegetou, podle chuti dosolit, přidat asi půl sklenky kečupu, případně kostku masoxu a na závěr rozšlehat 2-3 vajíčka. Kdo má rád ostřejší, může i opepřit. Uvaříme do měkka.
Další recepty:
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z cukety do které všleháme zakysanou smetanu a bylinky.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Sedmihradské zelí zapékáme.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Omáčka na špagety z rajčat a zeleniny.
Polévka z cukety a brokolice se lžící kysané smetany.
Bramboráky se zelím
Polévka z krup a zelí přináší na české talíře svoji chuť.