Recepty > polévky > polévka z kukuřice na bůčku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vývaru (nejlépe drůbežího), 2 konzervy kukuřice (nebo 4 uvařené a vyloupané kukuřice), 2 středně velké cibule, 1 zelená paprika, 200 g libovějšího uzeného bůčku, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Bůček nakrájíme na nudličky a osmažíme v hrnci do křupava. Vyndáme ho a na vysmaženém tuku udusíme nakrájenou cibuli a papriku. Přidáme kukuřici, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Okořeníme podle chuti.
Další recepty:
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Omáčka z cukrové kukuřice
Polévka z kukuřice na bůčku lahodné chuti má své kouzlo.