Recepty > kuře > polévka z kuřecích žaludků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g kuřecích žaludků, 1 lžička soli, 2 snítky libečku, 1 snítka celerové natě, 4 kuličky pepře, 1 malá mrkev, kousek celeru, 1 bujón, zelená petrželka
Postup přípravy:
Kuřecí žaludky očistíme, propláchneme a společně s očištěnou zeleninou vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry vody, přidáme sůl a pepř, uzavřeme a vaříme asi 35-40 minut. Po uvaření vývar přelijeme do druhého hrnce a přidáme bujón. Žaludky a zeleninu nakrájíme na požadovanou velikost a vrátíme do vývaru. Polévku necháme přejít varem, odstavíme a dochutíme solí a nakrájenou zelenou petrželkou.
Polévku z kuřecích žaludků podáváme s těstovinami, celestýnskými nudlemi nebo játrovou zavářkou.
Další jídla:
Kuřecí srdíčka na smetaně nakonec krátce prohřejeme.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Plněná kuřecí kapsa pomalu ji smažíme dozlatova.
Kuře pečené na lilku můžeme poslední půlhodinu péci odkryté.
Plněná hovězí roláda kterou prudce ze všech stran osmahneme.
Kuřecí nudličky na chilli koření.
Kuře na zelí a anglické slanině podlijeme smetanou a necháme dopéct.
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme na oleji dozlatova.
Kuře a la bažant podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Omáčka z kuřecích žaludků
Recept, podle kterého je hračka připravit polévka z kuřecích žaludků.