Recepty > polévky > polévka z kuřecích žaludků s mrkví
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kuřecích žaludků, 1 drůbeží bujón, 2 litry vody, 1 lžička soli, 2 snítky libečku, 1 snítka celerové natě, 4 kuličky pepře, 1 malá mrkev, kousek celeru, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Kuřecí žaludky očistíme a pečlivě propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Mrkev a celer oškrábeme a se zelenými natěmi umyjeme. Žaludky společně se zeleninou vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a přidáme sůl a pepř. Hrnec uzavřeme a vaříme 35-40 minut. Po uvaření vývar přelijeme do druhého hrnce a přidáme bujón. Žaludky a mrkev nakrájíme na požadovanou velikost a přidáme do vývaru. Nakonec necháme polévku přejít varem, odstavíme a dochutíme solí a nakrájenou zelenou petrželkou. Polévku z kuřecích žaludků podáváme s těstovinami, celestýnskými nudlemi nebo játrovou zavářkou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme po obou stranách.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Polévka z kuřecích žaludků s těstovinami.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Polévka z kuřecích žaludků s mrkví přináší na talíře svoji chuť.