Recepty > polévky > polévka z kuřecích žaludků s rajským protlakem
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kuřecích žaludků, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 3-4 stroužky česneku, 1 snítka oregana
Recept na přípravu:
Kuřecí žaludky očistíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém sádle osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Vmícháme papriku, kmín, protlak a mouku. Krátce společně osmahneme a zalijeme vodou. Důkladně promícháme a 10 minut povaříme. Přidáme pokrájené žaludky a dochutíme solí, pepřem, majoránkou a rozmačkaným česnekem. Povaříme dalších 5 minut.
Při podávání na talíři posypeme lístky čerstvého oregana.
Další recepty:
Houbové karbanátky se slaninou smažíme po obou stranách.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Polévka z kuřecích žaludků s těstovinami.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Polévka z kuřecích žaludků s rajským protlakem přináší na talíře svoji chuť.