Recepty > polévky > polévka z kuřete se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr kuřecího vývaru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 125 g kuřecího masa, 1/4 lžičky koření na drůbež, 50 g fazolových lusků, 50 g drobnějších těstovin, 1 rajče, sůl, pepř, olivový olej
Recept na přípravu:
Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a utřeme s trošičkou soli. Kuřecí prsa nakrájíme, fazolové lusky zbavíme špiček a nakrájíme na kratší díly. V hrnci rozpálíme olivový olej a dvě minuty na něm osmažíme cibuli a poté ještě půl minuty česnek. Přidáme kuřecí maso, posypeme ho kořením a dvě minuty za občasného míchání ho osmahneme, poté přidáme fazolové lusky a vše děláme dalších pět minut. Poté přidáme těstoviny a vše zalijeme kuřecím vývarem, uvedeme do varu a vaříme přibližně pět minut, až jsou těstoviny hotové, před koncem doladíme podle chuti solí a pepřem, přidáme rajče a ještě asi minutu povaříme.
Další recepty:
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Polévka z tvrdého chleba a žloutků.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme zjemnit kouskem másla.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Hovězí vývar se zeleninou recept
Polévka z kuřete se zeleninou má své kouzlo.