Recepty > polévky > polévka z květáku a ovesných vloček
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší květák, sůl, 1/2 kostky slepičího bujonu, 1 lžíce másla, 2 lžíce ovesných vloček, 1 vejce, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Květák očistíme, rozebereme na růžice a dáme vařit nezakrytý do osolené vody s bujonem. Na másle osmažíme ovesné vločky do růžova a přidáme je ke květáku. Když jsou vločky i květák měkké, přidáme rozšlehaná vejce, prohřejeme a nakonec přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
Další recepty:
Fazolová polévka s vlašskými ořechy nasekanými či nadrcenými.
Česnečka recept na přípravu.
Drůbeží vývar z drůbežích koster a drobů.
Zelňačka ze sterilovaného zelí.
Fazolová polévka s bůčkem z bílých fazolí.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Fazolky na smetaně s hovězím masem - hovězí maso uvaříme...
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou a sýrem.
Česnečka s bramborem a na kostičky opečeným chlebem.
Kapustnica - slovenská zelňačka - tradiční slovenský recept.
Fazolová polévka
Ochutnejte recept polévka z květáku a ovesných vloček.