Recepty > polévky > polévka z kysaného zelí s houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litru vývaru, 20 dkg kysaného zelí, lžička cukru, sůl, 8 kuliček pepře, 1 bobkový list, 15 dkg čerstvých hub, máslo, cibuli, půl lžičky tlučeného kmínu, 2 dl mléka, 15 dkg točeného salámu, mouka na jíšku
Recept na přípravu:
Zelí pokrájíme, přilijeme vývar, přidáme sůl a koření a asi 20 minut vaříme. Poté polévku zahustíme světlou jíškou, přidáme očištěné na kostičky nakrájené a na másle s cibulkou podušené houby, tlučený kmín, na kostičky nakrájenou uzeninu a znovu vaříme. Nakonec polévku zjemníme rozkvedlaným mlékem.
Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením podle potřeby.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Bramborová česnečka s česnekem.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Salát z kysaného zelí
Polévka z kysaného zelí s houbami přináší na české talíře svoji chuť.