Recepty > polévky > polévka z leča
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 sklenice zeleninového leča (cca 500 g), 2-3 menší brambory, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, 1 lžička cukru, špetka sušené bazalky, 250 ml smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Na troše rozehřátého oleje osmahneme na kostičky pokrájené brambory. Přidáme papriku, zamícháme, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme do poloměkka. Pak do hrnce přidáme lečo, smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku, cukr a bazalku. Promícháme a povaříme do změknutí brambor. Podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme je po obou stranách.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Domácí gulášová polévka z mletého masa
Polévka z leča přináší na talíře svoji chuť.