Recepty

Recepty > polévky > polévka z masáků

Polévka z masáků recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vývaru (houbový nebo zeleninový, stačí i voda), 250 g očištěných masáků, polovina cibule, 1 lžíce sladké papriky, trocha másla, 2 lžíce mouky, drcený a celý libeček, pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, sůl

Recept na přípravu:

Houby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 minut. Poté scedíme a uchováme zvlášť vývar a zvlášť houby. Zvlášť si zpěníme cibulku na másle, přidáme papriku a mouku a osmahneme. Do jíšky přilijeme vývar z hub za stáleho míchání, přidáme pepř, sůl, drcený libeček a prováříme asi 20 minut. Poté přidáme houby, rozemnutou majoránku, utřené stroužky česneku a provaříme ještě 5 minut, poté vypneme přívod tepla. Přidáme celý libeček, dokořeníme podle naší chuti a vše prohřejeme už na vypnutém sporáku.

Další recepty:
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Kapustnica s vařenými brambory.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Salát z ředkviček

Recepty
Motto

Polévka z masáků přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.