Recepty

Recepty > polévky > polévka z mladé červené řepy

Polévka z mladé červené řepy

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 svazečky mladé červené řepy (i s listy), 4 kuřecí křídla, 2 mrkve, 3 bobkové listy, 3 nová koření, 100 ml zakysané smetany, zázvor, bílý pepř, sůl, cukr, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Studenou vodou zalijeme drůbeží křídla, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, oškrábanou mrkev a připravíme si základní vývar. Když ho máme připravený, pořádně omyjeme červenou řepu, nakrájíme ji i s listy na menší kousky a vmícháme do horké polévky, ze které před tím vylovíme křídla. Vše začneme jemně dochucovat bílým pepřem, zázvorem, cukrem a citronovou šťávou. Když už nám vše vyhovuje, vmícháme zakysanou smetanu a můžeme podávat (i na studeno).

Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Polévka z červené řepy

Recepty
Motto

Polévka z mladé červené řepy má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.