Recepty > polévky > polévka z mletého telecího masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g mletého telecího masa, kousek cibule, 3 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, mletý pepř, Vegeta speciál, pažitka, 1,5 litru vody
Recept na přípravu:
Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na oleji, zasypte ji moukou, osmažte, postupně zalijte vodou, rozšlehejte a vařte nejméně 20 minut. Přidejte mleté maso rozmíchané v malém množství vody, sůl a vařte dále 10 minut. Polévku okořeňte pepřem a vegetou a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Játrový guláš připravíme na slanině.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Španělská česnečka se sýrem.
Kuřecí ragú do kterého přidáme maso a zeleninu.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Ragú polévka
Polévka z mletého telecího masa má své kouzlo.