Recepty > polévky > polévka z nalámaného chleba
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g chleba (lepší je starší), kmín, sůl, 2 vajíčka, kostka bujónu, kousek másla nebo sádla, zelená petrželka nebo pažitka, 2,5 litru vody
Recept na přípravu:
Chléb nalámeme na malé kousky a vaříme v osolené vodě s kmínem, až se chleba rozvaří (15-20 minut) a během varu přidáme bujónovou kostku. Do vařící polévky na závěr dáme dvě rozšlehaná vajíčka, na talíři ozdobíme petrželkou a přidáme kousíček syrového másla nebo sádla.
Další recepty:
Sýrová polévka se zeleninou a feferonkou.
Saská soljanka se smetanou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Drožďová polévka pro děti se sekanou zelenou petrželkou.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Polévka z tvrdého chleba se smetanou.
Sýrová omáčka s kuřecím
Polévka z nalámaného chleba přináší na české talíře svoji chuť.