Recepty > polévky > polévka z opražené krupice
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 40 g másla, 40 g krupice, sůl, kmín, 1 vejce, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmažíme na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu, nadrobno pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zasypeme krupicí, přidáme kmín a za stálého míchání vše osmahneme do zlatova. Zalijeme litrem a čtvrt vody, osolíme a 10 minut povaříme. Do hotové polévky rozmícháme vajíčko a okořeníme ji petrželkou.
Další recepty:
Bramborová omáčka s bramborovými knedlíky.
Rajská omáčka s vajíčkem uveřeným natvrdo.
Jemná bramborová polévka s kouskem másla.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Bílá polévka s vajíčkem natvrdo nebo nahniličku.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Kvasnicová polévka s krupicí
Ochutnejte recept polévka z opražené krupice.