Recepty

Recepty > polévky > polévka z osmaženého chleba

Polévka z osmaženého chleba

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g chleba, 1 litr zeleninového či míchaného vývaru, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, kmín, sůl, pepř, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na pánvi rozpálíme sádlo, na kterém osmažíme rozdrobený chléb. Když oschne a obarví se, přidáme na drobno nasekané dva stroužky česneku a kmín. Do hrnce s vývarem přidáme osmažený chléb, zelenou petrželku a na malém plameni vaříme 20 minut. Přibližně v polovině vaření přidáme zbylý utřený česnek, trošku soli a pepře. Chlebová polévka se musí míchat, protože připálená polévka, to může být její druhé jméno. Podáváme horkou, před podáváním ji můžeme ještě rozmixovat do hladka.

Další recepty:
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Pečená dýně Hokaido recept na přípravu.
Červený boršč s masem.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Polévka z tvrdého chleba a žloutků.
Meruňková omáčka k masu za studena.
Polévka z chleba

Recepty
Motto

Polévka z osmaženého chleba má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.