Recepty

Recepty > polévky > polévka z ovesných vloček s droždím

Polévka z ovesných vloček s droždím

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 2 lžíce másla, kořenová zelenina (1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve), 50 g droždí, 2 hrsti ovesných vloček, 1,5 l vody, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, Vegeta, 1 vejce, zelená petrželka nebo pažitka

Recept na přípravu:

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a rozdrobené droždí. Zvlášť v kastrole propláchneme v několika vodách ovesné vločky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Přidáme zeleninu s droždím a ještě chvíli povaříme. Ochutíme kostkou bujónu a Vegetou. Na závěr rozmícháme v trošce vody vajíčko a tenkým pramínkem vlijeme do polévky. Už nevaříme a na závěr vložíme sekanou zelenou petrželku nebo pažitku.

Další recepty:
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Valašská kyselica s brambory.
Palačinky z ovesných vloček

Recepty
Motto

Polévka z ovesných vloček s droždím má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.