Recepty

Recepty > polévky > polévka z papriky

Polévka z papriky

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g červené papriky, 200 g žluté papriky, 200 g mrkve, 300 g rajčat, 100 g cibule, 100 g másla, 3 stroužky česneku, 1,5 litru zeleninového vývaru, 60 g vařené rýže, šlehačka, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli nasekáme, česnek utřeme se solí a mrkev nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme (lenivější mohou koupit rovnou plechovku oloupaných). Papriky zbavené semínek nakrájíme na nudličky, nepromícháváme barvy. Cibuli osmažíme na másle, ke konci přidáme utřený česnek. Cibuli s česnekem rozdělíme do dvou hrnců, do jednoho dáme červenou papriku a rajčata do druhého žlutou a mrkev. Vývar rozlijeme na polovic. Oba hrnce vaříme pod pokličkou přibližně půl hodiny. Necháme trochu zchladit, do každého hrnce přidáme polovinu rýže a lžíci másla, rozmixujeme a ohřejeme. Polévky rozlijeme do dvou džbánků a souběžně naléváme na talíře. Paprikovou polévku při podávání ozdobíme kopečkem šlehačky.

Další recepty:
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Soljanka z ryby se zelím.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou

Recepty
Motto

Polévka z papriky má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.