Recepty

Recepty > polévky > polévka z papriky se zakysanou smetanou

Polévka z papriky se zakysanou smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 velké červené papriky, 4 hrnky zeleninového vývaru, 1 střední cibulka, 1 střední batát, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, chilli, pepř, sůl, kelímek zakysané smetany, trocha oleje

Recept na přípravu:

Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a vložíme do trouby opéci. Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, na konci smažení rychle vmícháme rozmačkaný česnek a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme oloupaný a nakrájený batát s mrkví, mírně osolíme, okořeníme chilli a pepřem a zeleninu uvaříme do měkka. Těsně před koncem vaření přidáme opečenou a oloupanou papriku, dovaříme, polévku rozmixujeme. Odebereme jí trochu do hrnečku ve kterém rozmícháme polovinu zakysané smetany, vrátíme zpět do polévky a necháme už jen přejít varem. Podáváme s kopečky kysané smetany.

Další recepty:
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Smetanová žampionová polévka

Recepty
Motto

Polévka z papriky se zakysanou smetanou má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.