Recepty

Recepty > polévky > polévka z patizonu

Polévka z patizonu

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 malé patizony, 2-3 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, tymián, opečené rohlíky, petrželová nať, 2 lžíce másla, 50-100 ml mléka

Recept na přípravu:

Patizony, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém másle osmažíme cibuli do změknutí. Až začne žloutnout, přisypeme brambory a patizony, chvíli společně osmahneme a pak zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme oloupané stroužky česneku, majoránku a tymián. Vaříme 15 minut. Když je vše měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Podle požadované hustoty můžeme trochu zředit vodou. Přivedeme znovu k varu, zjemníme mlékem a odstavíme.

Při podávání na talíři posypeme opečenými rohlíky a zelenou petrželkou.

Další recepty:
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Pohanková polévka

Recepty
Motto

Polévka z patizonu přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.