Recepty

Recepty > polévky > polévka z perlových krup

Polévka z perlových krup

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 5 porcí: 7 dkg perlových krup, sůl, 2 dkg másla, špetku tlučeného květu, 1/8 litru sladké smetany, 2 vaječné žloutky, 1,25 litru hovězí polévky, 1 citron nebo ocet

Recept na přípravu:

Perlové kroupy vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Poté přidáme máslo, špetku květu a promícháme. Vzniklou kaši zalijeme dobrou čistou hovězí polévkou a prolisujeme kroupy přes síto. V jiné nádobě umícháme ve smetaně žloutky a za stálého míchání přilijeme kroupovou polévku. Takto připravenou polévku podáváme v šálcích s na kolečka nakrájeným citronem.

Další recepty:
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Polévka z krup a zelí

Recepty
Motto

Polévka z perlových krup přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.