Recepty > polévky > polévka z rajčatové šťávy s jablkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
0,5 litru vody, láhev rajčatové šťávy, 30 g másla, 30 g hladké mouky, kostka masoxu, 0,5 lžičky citronové šťávy, sůl, lžička krystalového cukru, velké jablko
Recept na přípravu:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažnou vodou a 5 minut povaříme. Pak přilijeme rajčatovou šťávu, přidáme masox, ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a podle chuti přisolíme. Vmícháme oloupané na hrubším struhadle ustrouhané jablko. Polévku z rajčatové šťávy pak 2 minuty povaříme.
Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s kostičkami brambor.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská polévka se zeleninou a hovězím.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Rajská omáčka s hovězím masem
Polévka z rajčatové šťávy s jablkem má své chuťové kouzlo.