Recepty

Recepty > polévky > polévka z rajského protlaku

Polévka z rajského protlaku

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší cibule, 1 rajský protlak (sklenička nebo větší konzerva), 2 kostky kuřecího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 2 kostky nového koření, 2 bobkové listy, 1 deci smetany, bazalka, cukr, pepř, skořice, olej

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibulku a na ní si pak z hladké mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme rajský protlak, zalijeme vařící vodou a přidáme obě kostky vývaru. Vaříme patnáct minut a pak polévku rozmixujeme, přidáme bobkové listy, nové koření a vaříme dalších deset minut. Přidáme bazalku, čerstvě nadrcený pepř, špetku skořice a dvě lžičky cukru. Po pár minutách varu ochutnáme, doplníme případně chuťové nedostatky solí a kořením a přilijeme smetanu. Nakonec necháme projít varem a můžeme podávat.

Další recepty:
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Květáková polévka s knedlíčky ozdobená zelenou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Rajská polévka z protlaku

Recepty
Motto

Polévka z rajského protlaku má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.