Recepty > polévky > polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 řapíky celeru, 1 větší mrkev, 300 g uvařené (nebo konzervované a propláchnuté) cizrny, 100 g kuskusu, zeleninový vývar, l lžička mleté papriky, chilli - podle chuti, sůl
Recept na přípravu:
Kuskus připravíme podle návodu a necháme stranou. Zeleninový vývar přivedeme k varu a vložíme do něho očistěné, nakrájené celerové řapíky, kolečka mrkve, papriku a chilli. Vaříme doměkka, ale zelenina nesmí být rozvařená. Přidáme uvařenou cizrnu, zahustíme kuskusem a pokud je třeba, dosolíme.
Na talíři ozdobíme celerovými lístky.
Další recepty:
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Salát z ředkviček
Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem přináší na české talíře svoji chuť.