Recepty > polévky > polévka z ředkviček
Suroviny potřebné pro přípravu:
svazek ředkviček, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 2 lžíce smetany nebo mléka, sůl, zlatý hovězí bujón, petrželka, mletý pepř, rohlík nebo chleba
Recept na přípravu:
Omyté a neoloupané ředkvičky nakrájíme na kolečka a na kousku másla (použijte máslo, ne jiný tuk) osmahneme. V hrnci si roztopíme zbytek másla a uděláme z hladké mouky jíšku, kterou zředíme vodou do potřebné hustoty. Do polévky přidáme ředkvičky, pepř, mléko nebo smetanu a ochutíme bujónem nebo podravkou. Nakonec posypeme petrželkou.
Ředkvičkovou polévku podáváme s osmaženou houskou.
Další recepty:
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Smetanová omáčka s tuňákem s kůrou z limetky.
Salát z ředkviček
Polévka z ředkviček přináší na české talíře svoji chuť.