Recepty

Recepty > polévky > polévka z růžičkové kapusty se zakysanou smetanou

Polévka z růžičkové kapusty se zakysanou smetanou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1600 g růžičkové kapusty, 2 cibule, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce slunečnicových semínek, 125 g sýru niva, 150 ml zakysané smetany, sůl, pepř, muškátový oříšek

Recept na přípravu:

Cibuli orestujeme na oleji a přidáme i překrájené kapustičky, přelijeme vývarem a při střední teplotě asi 15 minut vaříme. Na suché teflonové pánvi opražíme slunečnicová semínka a nivu si nakrájíme na kostky. Kapustu rozšleháme na pyré a vmícháme zakysanou smetanu a 2/3 nivy. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Polévku ozdobíme kapustovými lístky, které jsme si odložili a kostkami sýru niva, a opraženými slunečnicovými semínky.

Další recepty:
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky nebo chlebem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou na vaření.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Polévka z růžičkové kapusty

Recepty
Motto

Polévka z růžičkové kapusty se zakysanou smetanou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.