Recepty > polévky > polévka z růžičkové kapusty a zelených fazolek
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 růžičkových kapustiček, 1 fazolky v slaném nálevu, 1 menší mrkev, 2 lžíce hladké mouky, lžíce sádla, nebo oleje, malá cibule, zelená nať, libeček, zeleninový bujón
Recept na přípravu:
Kapustičky překrojíme na poloviny, mrkev na kolečka a konzervu fazolek propláchneme a spolu s bujónem dáme vařit. Můžeme přidat i libeček, pokud máme. Když zelenina změkne, uděláme si z malé cibule jíšku na lžíci sádla a polévku zahustíme. Provaříme a ozdobíme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty a zelených fazolek přináší na české talíře svoji chuť.