Recepty > polévky > polévka z rybího filé
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg filé, 1l vody, 2 lžíce oleje, 3 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1 žloutek, 3 kuličky pepře, malá cibulka, polovina citronu
Recept na přípravu:
Kousky rybího filé rychle osmažíme na rozpáleném oleji. Přžipravíme si máslovou jíšku. Filé, jíšku, cibuli, polovinu osolené vody a koření pomixujeme. Vlijeme do hrnce, přidáme zbytek vody a 20 minut vaříme. Do hotové polévky vmícháme čerství žloutek, trochu zelené petrželky a zakápneme citronovou šťávou.
Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kapustnica s vařenými brambory.
Salát z ředkviček
Polévka z rybího filé přináší na české talíře svoji chuť.