Recepty > polévky > polévka z rýže
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 5 porcí: 5 dkg rýže, 2 dkg másla, 2 dkg cibule, 4 dkg másla, 4 dkg mouky, 8 dkg zeleniny, 1/8 litrů mléka, 1 vaječný žloutek, sůl, 3 kuličky pepře
Recept na přípravu:
Rýži přebereme, opereme, spaříme a osmažíme na másle s nadrobno pokrájenou cibulí, osolíme, zalijeme studenou vodou a dusíme doměkka. Světložlutou jíšku zředíme zeleninovou polévkou a povaříme. Poté přidáme udušenou rýži, v mléce umíchaný žloutek a utlučený pepř.
Další recepty:
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Čínská rýže se hodí pro konzumaci hůlkami.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka z krup a zelí
Polévka z rýže přináší na talíře svoji chuť.