Recepty > polévky > polévka z rýže pro začátečníky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 4 porce: 1,5 litru vody, 1/2 hrnku rýže, 1 mrkev, 1 cibulka s natí, 1 vejce, 1 kostka bujónu, petrželka nebo pažitka, polévkové koření, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Do vroucí vody dáme rozpustit bujón, přidáme rýži a mrkev nakrájenou na kolečka, sůl a pepř. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut (do změknutí rýže), potom přidáme cibulku, kterou jsme nakrájeli i s natí. Do hrnečku rozklepneme vejce a přes vidličku ho lijeme do vroucí polévky. Necháme přejít varem, dochutíme polévkovým kořením. Na závěr přidáme nasekanou petrřelku nebo pažitku.
Další recepty:
Čínská rýže se hodí pro konzumaci hůlkami.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Polévka z rýže
Polévka z rýže pro začátečníky přináší na talíře svoji chuť.