Recepty > polévky > polévka z telecího brzlíku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 telecí brzlík, 60 g másla, sůl, 100 g kořenové zeleniny, 60 g mouky, 1 malý květák, drcený pepř, pažitka, 1/8 litru mléka, 1 vejce
Recept na přípravu:
Telecí brzlík vložíme na 30 minut do studené vody. Poté jej postavíme s vodou na sporák a ohříváme, až je voda horká. Nyní vodu slijeme, znovu zalijeme studenou vodou a necháme opět na plotně tak dlouho, až je voda horká, přičemž brzlík by měl úplně zbělat a ztuhnout. Poté odstraníme veškeré šlachy a udusíme brzlík na polovině másla. Mezitím vaříme nakrájenou a osolenou kořenovou zeleninu. Zahustíme ji jíškou a přidáme očištěný a rozebraný květák a důkladně povaříme. Před podáváním přidáme do polévky na kostičky nakrájený brzlík i se šťávou ve které se dusil, pepř a pažitku. V polévkové míse v mléce umícháme celé vajíčko a zalijeme polévkou.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Ovarová polévka s kroupami a zeleninou.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Polévka z mozečků
Polévka z telecího brzlíku přináší na talíře svoji chuť.