Recepty > polévky > polévka z tresky
Suroviny potřebné pro přípravu:
700 g tresky, 2 cibule, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 4 brambory, 1 pórek, rozmarýn, tymián, kopr, sůl, olej
Recept na přípravu:
Menší kousky tresky opláchneme, vložíme do studené vody, uvedeme do varu, pět minut povaříme, rybí maso vyndáme, vývar zachováme. Brambory nakrájíme na kostky, bílou část z pórku na tlustší kolečka. Cibuli nasekáme na trobno, trochu kopru taktéž nasekáme. Na oleji osmahneme do zlatova cibulku, přidáme kopr, rozmačkaný česnek, spařená a oloupaná rajčata, rozmarýn, tymián, promícháme, zalijeme rybím vývarem a přidáme přibližně stejně vody jako vývaru. Vaříme dokud brambory nejsou skoro měkké, vložíme nazpět kusy tresky, přikryjeme pokličkou, uvedeme k varu, vypneme oheň a necháme deset minut pod pokličkou dojít.
Další recepty:
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Rybí polévka z tresky
Polévka z tresky má své kouzlo.