Recepty > polévky > polévka z tuňáka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 velká nebo 2 menší cibule, 3-5 rajčat (podle velikosti), 3 lžíce oleje, kousek cukety, 1 plechovka tuňákového salátu s hráškem, 1 lžička sušené bazalky, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky, oloupanou cuketu na kostičky. Cibuli posekáme nahrubo a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata a cuketu a za stálého míchání společně chvilku podusíme. Zalijeme studenou vodou (asi 1,2 l), osolíme, opepříme, přidáme bazalku a asi 5 minut vaříme. Pak vmícháme obsah plechovky s tuňákem, promícháme a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Uzená polévka s rýží a brambory.
Vločková polévka s mrkví a zelenou petrželku.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého dáme zavařit vlasové nudle.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se sýrovými toustíky.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme octem.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Hrstková staročeská polévka můžeme ji podávat s topinkami.
Řecká čočková polévka
Polévka z tuňáka přináší na talíře svoji chuť.