Recepty

Recepty > polévky > polévka z tvrdého chleba se zeleninou

Polévka z tvrdého chleba se zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g tvrdého chleba, 2 lžíce másla, 3 dl nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 vejce, vegeta, masox, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, sůl

Recept na přípravu:

Tvrdý chléb nakrájíme na kousky, na nejméně 1 hodinu namočíme do 1 litru vody a poté rozmixujeme na kaši. Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, až začne cibule vonět a růžovět. Zalijeme rozmixovanou směsí, přidáme česnek, vegetu, majoránku, kmín, masox a 10 minut vaříme. Po této době do polévky pomalu vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, aby se nesrazila na velké kusy. Necháme přejít varem (vejce se srazí), dochutíme a odstavíme. Při podávání můžeme přidat trochu čerstvé pažitky nebo petrželky.

Další recepty:
Hermelín v listovém těstě chutná s bramborovou kaší.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Hermelínová omáčka je ozdobená nakrájenou pažitku.
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Guláš v chlebu naplníme a podáváme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Polévka z chleba

Recepty
Motto

Polévka z tvrdého chleba se zeleninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.