Recepty > polévky > polévka z tyčinek surimi
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g tyčinek surimi, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu (bez glutamátu), sůl, mletý pepř, 200 ml smetany na vaření, zelená petrželka, citronová šťáva, 2 krajíce chleba
Recept na přípravu:
Zahřejeme máslo s olejem a orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Zasypeme moukou a upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou (1litr), rozmícháme, vložíme bujón a 15 minut povaříme. Z tyčinek si nakrájíme pár tenkých červených proužků, zbytek pokrájíme na drobné kousky. Přidáme do polévky a povaříme dalších 5 minut. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme přejít varem a odstavíme. Osolíme, opeříme a dochutíme citronovou šťávou.
Při podávání polévku na talíři posypeme krutony z chleba opečenými nasucho, červenými proužky z tyčinek a zelenou petrželkou.
Další recepty:
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Smetanová omáčka s krabími tyčinkami do níž přidáme koření tzatziky.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme je po obou stranách.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Polévka z uzeného masa s kořenovou zeleninou
Polévka z tyčinek surimi přináší na talíře svoji chuť.