Recepty > polévky > polévka z tykve
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
jádra a vnitřek čerstvé tykve, 1 lžíčka oleje, 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, 1 kedlubna, 1 paprikový lusk, 1 rajče, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Vydlabaný vnitřek čerstvé tykve dáme i s jádry vařit do 1 1/4 l vody. Osolíme a po hodině varu scedíme. Do vývaru z tykve dáme očištěnou zeleninu vcelku, nadrobno nakrájené rajče a paprikový lusk. Na oleji zpěníme papriku a pepř a přidáme k polévce. Zvlášť uvaříme vlasové nudle nebo noky. Po půl hodině varu dáme do polévky těstoviny a na kostičky nakrájenou vařenou zeleninu. Polévku dochutíme pažitkou a případně lžící polévkového koření.
Další recepty:
Cibulačka z červené cibule se sýrovými toustíky.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Sýrová omáčka s těstovinami kterou vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Česnečka se sýrem a šunkou k nimž vložíme prolisovaný česnek.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Halászlé z ryb.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Rybí polévka z filé
Ochutnejte recept polévka z tykve.