Recepty > polévky > polévka z ústřic
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 ústřic, 600 ml studené vody, 200 g másla, 100 g hladké mouky, 1 střední cibule nakrájená na větší kousky, 1 lžička bílého pepře, 1 lžička chilli koření, 400 gramů sýra Brie nakrájeného na menší kousky, 300 ml smetany na šlehání, 100 ml bílého vína
Recept na přípravu:
Ústřice vložíme do vody, zamícháme a odložíme na hodinu do lednice. V menší pánvičce rozpálíme máslo, přisypeme mouku a připravíme si jíšku. Přidáme cibuli a celer a 3 minuty podusíme. Opepříme, přikryjeme pokličkou, dusíme další 2 minuty a pak odložíme stranou. V hluboké pánvi přivedeme vodu z ústřic do varu. Vmícháme podušenou zeleninu, plamen zvýšíme na maximum, přisypeme sýr a vaříme až se sýr začne rozpouštět (zhruba 2 minuty). Snížíme plamen na minimum a povaříme další 4 minuty. Přidáme smetanu, vaříme 2 minuty, přidáme bílé víno a sundáme z ohně. Do polévky nasypeme ústřice a polévku necháme pod pokličkou 3 minuty dojít.
Další recepty:
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Čínská rýže se hodí pro konzumaci hůlkami.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Gulášová polévka z mletého masa
Polévka z ústřic přináší na talíře svoji chuť.