Recepty > polévky > polévka z uzeného masa, čerstvého špenátu a sušených hub
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g uzeného masa, hrst sušených hříbků, hrst čerstvého baby špenátu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany ke šlehání, 2 stroužky česneku, čerstvé polévkové bylinky (petrželka, libeček, pažitka), pepř, sůl
Recept na přípravu:
Uzené maso uvaříme doměkka, vývar scedíme a necháme prochladnout. Maso nakrájíme na kousky. Sušené houby vložíme do kastrůlku, zalijeme studenou vodou a necháme chvíli nabobtnat. V hrnci zpěníme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme uzeným vývarem. Přidáme houby, česnek utřený se solí a vaříme doměkka. Na závěr přidáme vařené uzené maso, lístky špenátu, bylinky a trochu smetany.
Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zelná polévka s klobásou
Polévka z uzeného masa, čerstvého špenátu a sušených hub přináší na české talíře svoji chuť.