Recepty > polévky > polévka z uzeného masa s kořenovou zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g uzeného masa, 100 g kořenové zeleniny, 30-40 g krupice, vaječný žloutek, mléko, petrželová nať
Recept na přípravu:
Uzené maso důkladně opereme a vložíme do hrnce. Zalijeme litrem a půl vody a chvíli vaříme. První vodu vylijeme a maso dáme opět vařit do stejného množství vody do měkka. Uvařené maso vyjmeme, polévku přecedíme a zavaříme do ní krupici. Nakonec polévku z uzeného masa vylepšíme žloutkem rozmíchaným ve trošce mléka a okořeníme sekanou zelenou petrželkou. Přidáme rozmačkanou zeleninu z polévky.
Další recepty:
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z drůbežích srdíček ke které přidáme zavářku.
Zelná polévka s klobásou a brambory.
Babiččina rajská kterou podáváme s masovými kuličkami.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Sýrová polévka se zeleninou
Ochutnejte recept polévka z uzeného masa s kořenovou zeleninou.