Recepty

Recepty > polévky > polévka z uzených žebírek s kysanou smetanou

Polévka z uzených žebírek s kysanou smetanou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

uzená žebírka, 3 vejce vařená natvrdo, strouhaný křen, kysanou smetanu, kysané zelí asi 1/2 sáčku, sádlo, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a maso nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme si světlou jíšku ze sádla a hladké mouky a když je zelí poloměkké, zahustíme jíškou polévku, do které přidáme obrané maso, na kostičky nakrájené vejce, smetanu, křen a zjemníme čerstvým máslem. Podáváme s chlebem a nebo s brambory na loupačku.

Další recepty:
Karbanátky s houbami polité kečupem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením podle potřeby.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Polévka z uzených žebírek

Recepty
Motto

Polévka z uzených žebírek s kysanou smetanou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.